Πώς λειτουργεί;

Απλές οδηγίες για να ξεκινήσετε τη χρήση της εφαρμογής μέσα από τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.

Εγγραφή και σύνδεση

Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής πατήστε το πλήκτρο "Δεν έχω κωδικούς", ή πατήστε ΕΔΩ για να ανοίξετε τη φόρμα εισαγωγής των προσωπικών σας δεδομένων

Επιλέξτε το φορέα στον οποίο υπάγεστε, συμπληρώστε Όνομα, Επώνυμο και Διεύθυνση email. Επιπλέον, συμπληρώστε Όνομα χρήστη και Κωδικό χρήστη της επιλογής σας. Επιβεβαιώστε τον Κωδικό Χρήστη, πληκτρολογώντας τον ξανά στο πεδίο "Επιβεβαίωση Κωδικού".

Πατήστε το πλήκτρο "Εγγραφή" για να ολοκληρώσετε την καταχώρηση.

Εφόσον έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία, τα στοιχεία σας θα καταχωρηθούν και θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση που καταχωρήσατε, με οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας

Αν ο φορέας σας δεν υπάρχει στη λίστα, επικοινωνήστε με την ΓΓΙΦ, για να καταχωριστεί.

Είναι απαραίτητο να καταχωριστεί μια πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία ο χρήστης που πραγματοποιεί την εγγραφή να έχει πλήρη πρόσβαση, επειδή θα χρειαστεί να ακολουθήσει τις οδηγίες, που θα αποσταλούν αυτόματα στη διεύθυνση αυτή, για να ενεργοποιήσει το λογαριασμό του.

Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής εισάγετε το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Χρήστη που επιλέξατε όταν γραφτήκατε στην εφαρμογή.

Αν βρίσκεστε στον προσωπικό σας υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Μείνετε συνδεδεμένοι" ώστε η εφαρμογή να "θυμάται" τους κωδικούς σας και να σας συνδέει αυτόματα σε επόμενες επισκέψεις.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ την επιλογή "Μείνετε συνδεδεμένοι" όταν βρίσκεστε σε υπολογιστή που ενδέχεται να χρησιμοποιείται και από άλλους ανθρώπους.

Αν έχετε ξεχάσει τους κωδικούς σας ακολουθήστε το σύνδεσμο "Ξέχασα τον κωδικό μου". Στην φόρμα που εμφανίζεται πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email που καταχωρήσατε κατά την εγγραφή σας και πατήστε το πλήκτρο "Υπενθύμιση".

Μέσα σε λίγη ώρα θα λάβετε μήνυμα, στη διεύθυνση email που καταχωρήσατε, με οδηγίες για την αλλαγή του κωδικού χρήστη.

Εφόσον οι κωδικοί που πληκτρολογήσατε είναι σωστοί, θα οδηγηθείτε στην Κεντρική Σελίδα της εφαρμογής.

Φορείς

Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, ακολουθήστε την επιλογή "Καταχωρισμένοι Φορείς".

Στον κατάλογο που εφανίζεται, επιλέξτε το Φορέα που επιθυμείτε για να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του.

Πατήστε "Αποθήκευση" για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές.

Επικοινωνούμε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας με username: dipelef. Μέσα στην εφαρμογή δεν υπάρχει καταχωρισμένος κανένας φορέας και δεν μπορώ να καταχωρίσω το συμβούλιο. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Ασημακόπουλος Σπύρος.

Η καταχώριση του φορέα γίνεται από τα στελέχη της ΓΓΙΦ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμβούλια

Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, ακολουθήστε την επιλογή "Νέο Συμβούλιο".

Στην οθόνη που εμφανίζεται πληκτρολογείστε την περιγραφή του νέου συμβουλίου, επιλέξτε το είδος του και το φορέα στον οποίο υπάγεται.

Πατήστε "Αποθήκευση" για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές.

Πριν καταχωρίσετε νέο συμβούλιο βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ήδη καταχωρισμένο στην εφαρμογή. Αν θέλετε να καταχωρίσετε μια νέα σύνθεση συμβουλίου, δείτε τις οδηγίες που αναφέρονται

Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, ακολουθήστε την επιλογή "Καταχωρισμένα Συμβούλια".

Στον κατάλογο που εφανίζεται, επιλέξτε το Συμβούλιο που επιθυμείτε για να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του.

Πατήστε "Αποθήκευση" για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές.

Η υπηρεσία μας (Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου) συγκροτεί τα υπηρεσιακά συμβούλια των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, χωρίς προηγούμενη πρόταση τους. Αυτά τα Συμβούλια θα τα περάσει η υπηρεσία μας που τα συγκροτεί ή η εκάστοτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην έδρα της οποίας λειτουργεί το συμβούλιο; Αντίστοιχο προβληματισμό έχουμε και για υπηρεσιακά συμβούλια που εδρεύουν στην υπηρεσία μας, αλλά συγκροτούνται με Υπουργική Απόφαση, ύστερα από δική μας πρόταση, αν πρέπει να τα περάσει η υπηρεσία μας ή το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε απάντηση του ερωτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι σκοπός της εφαρμογής είναι να επικουρήσει και να καθοδηγήσει το αρμόδιο όργανο, το οποίο αποφασίζει για τη σύνθεση του συλλογικού οργάνου (και ως εκ τούτου προχωράει και στη έκδοση της απόφασης συγκρότησης), για τη νόμιμη σύνθεση του συλλογικού οργάνου. Κατά συνέπεια, αρμόδια για την καταχώριση στη βάση δεδομένων είναι η υπηρεσία η οποία εκδίδει την πράξη συγκρότησης του οργάνου.

Συνθέσεις συμβουλίων

Αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή, ακολουθήστε την επιλογή "Καταχωρισμένα Συμβούλια".

Στον κατάλογο που εφανίζεται, επιλέξτε το Συμβούλιο που επιθυμείτε για να εμφανιστούν τα στοιχεία του.

Πατήστε το πλήκτρο "Προσθέστε νέα διοικητική πράξη και σύνθεση". Στην οθόνη που εμφανίζεται καταχωρίστε τα στοιχεία της διοικητικής πράξης σύστασης ή μεταβολής της σύνθεσης του συμβουλίου. Επιπλέον καταχωρίστε το συνολικό πλήθος των τακτικών (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) και αναπληρωματικών μελών που περιλαμβάνονται στη σύνθεση.

Επιλέξτε το έγγραφο της διοικητικής πράξης σε μορφή αρχείου pdf ώστε να αναρτηθεί και να συνδεθεί με τα στοιχεία της πράξης.

Αποθηκεύοντας τα δεδομένα της διοικητικής πραξης θα οδηγηθείτε στην οθόνη καταχώρισης των αναλυτικών δεδομένων της σύνθεσης. Συμπληρώστε για κάθε μέλος Όνομα, Επώνυμο, Ιδιότητα, Φύλο και Τρόπο συμμετοχής στη σύνθεση του συμβουλίου.

Πατήστε "Αποθήκευση" για να οριστικοποιήσετε τις αλλαγές. Η εφαρμογή θα ελέγξει κατά πόσο η σύνθεση που καταχωρίσατε συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Ν.2893/2000. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα περιγράφει αναλυτικά το αποτέλεσμα του ελέγχου. Επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να καταχωρίσετε τυχόν λόγους που καθιστούν αδύνατη τη συμμόρφωση της σύνθεσης με τις ανωτέρω διατάξεις και να αναρτήσετε και έγγραφο σε μορφή αρχείου pdf που καταδεικνύει τους λόγους αυτούς.

Άλλο

Το αρχείο pdf είναι 535 KB. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ

Βρισκόμαστε σε διαδικασία αύξησης του επιτρεπτού όγκου των αρχείων.

Πατήστε για να μεταφερθείτε στην οθόνη επικοινωνίας.

Συμπληρώστε τα στοιχεία και το ερώτημά σας.

Πατήστε "Αποστολή" για να στείλετε το ερώτημά σας στη Διαχειριστική ομάδα της εφαρμογής.